Botox behandeling - anti-rimpelbehandeling met Botox

Botox®

Botox®  (botuline toxine) is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox® is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

 

Oorspronkelijk werd dit medicijn vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren '90 wordt Botox® op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was meteen populair onder topmodellen die voor hun werk rimpelloos wilden blijven. Maar inmiddels kiezen veel meer mensen voor Botox®.

 

Bij Velthuis kliniek wordt u behandeld door ervaren specialisten in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Hilversum, Rotterdam of Velp.

Uitgevoerd door ,
Toon voorbeelden van:
Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)

Informatie over Botox®

Naar boven

Botox® werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel hun mimische spieren gebruiken. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten of alleen maar ingespannen luisteren kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden.

Bij veelvuldig lachen vormen zich kraaienpootjes naast de ogen. Botox® kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief.

Een ander probleem, dat heel goed met Boto opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo'n zes maanden geremd.

Goed om te weten: wanneer u een behandeling met Botox® overweegt, is het belangrijk dat u voor échte Botox® kiest. De echte Botox® kent geen gevaren of nadelen. Botox® is een merknaam, maar er zijn meer botuline toxines in omloop. Botox® is het originele product, de anderen zijn daarvan afgeleid. Deze botuline toxines worden vaak aangeboden tegen lagere prijzen. Een Botox® behandeling bij Velthuis kliniek biedt u echter veel voordelen..

Alleen van Botox® is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek beschikbaar. Bij andere, goedkopere varianten botuline toxine krijgt u dus geen garanties over de veiligheid en de effectiviteit. Ook kan het zijn dat u met een verdund middel behandeld wordt. Uiteraard is bestaat dan de kans dat er minder effect is. Daarbij is de onderhuidse verspreiding van Botox® minder groot dan van andere merken, waardoor de kans op bijwerkingen kleiner is. 

Behandelingen met Botox® worden bij Velthuis kliniek uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Het zijn afgestudeerde basisartsen die zich na hun studie hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde. Wanneer Botox® wordt gespoten door een onervaren behandelaar, kan dat ongewenste bijwerkingen geven.

Botox® is een zeer veilig medicijn dat via injecties wordt toegepast. Botox® heeft een werking van minimaal 3 maanden en mag alleen gebruikt worden door kwalitatief hoogwaardige klinieken die ZKN geregistreerd zijn. Velthuis kliniek werkt uitsluitend met gerenommeerde leveranciers; daarmee kunnen wij de resultaten, de duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal waarborgen en controleren. 

Kortom: kiezen voor échte Botox® is een verstandige keuze. U wordt dan behandeld met een middel dat langer werkzaam en bovendien veilig is. 

Het eerste consultgesprek

Naar boven

Wanneer u bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de arts die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of u geschikt ben voor een behandeling met Botox®. Daarvoor zal de arts vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. 

Tevens wordt de vragenlijst, welke u thuis heeft ingevuld, uitvoerig met u besproken. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft. Want we willen alle mogelijke risico's uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Uiteraard bespreekt u samen met de arts uw wensen. Waar stoort u zich aan in uw gezicht en wat zou u graag anders zien? De arts zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke filler de beste optie is. 

Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Verdoving

Naar boven

Bij een inspuiting met Botox® is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Behandeling met Botox®

Naar boven

Wanneer u besluit tot behandeling ondertekenen de arts en u een officiële behandelovereenkomst. Er worden ook foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is. 

Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 a 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk 'lam'  worden gelegd en spiertrekkingen achterwege blijven.

Na de behandeling, die circa vijf tot tien minuten duurt, kan men meteen naar huis. Naarmate Botox® vaker wordt toegepast, blijft het langer effectief. Gemiddeld tot zes maanden.

 

 

Na de ingreep

Naar boven

Na de behandeling met Botox® kan de huid rood of gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar. 

Wel raden wij u aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook het effect van Botox® gaan vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden.

Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de Botox® zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal.

Bij een Botox® behandeling is geen sprake van napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. Na 3 tot 6 maanden is Botox® uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Resultaat van een Botox® behandeling

Naar boven

Het resultaat is dat de huid geen rimpels vertoont en dat deze ook niet kunnen ontstaan. Daarom wordt Botox® ook wel preventief toegepast bij jonge mensen. Vooral fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes zijn prima te behandelen.

De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. Andere delen van het gezicht zoals lippen en wangen zijn niet geschikt voor een inspuiting met Botox®.

Botox® wordt incidenteel gebruikt om lengteplooien in de hals te laten verslappen. Het resultaat hiervan is wisselend. Daarnaast wordt Botox® steeds vaker gebruikt tegen overmatig transpireren.

Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Echter het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling.

Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)

Risico's en complicaties

Naar boven

Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij een Botox behandeling. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering. In uitzonderlijke gevallen kan een Botox®-inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een 'hangend' ooglid is dan het gevolg.

De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een Botox® behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen Botox®. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Kosten Botox behandeling bij Velthuis kliniek

Naar boven

De met Botox® te behandelen gebieden noemt Velthuis kliniek locaties. Met één locatie worden voorhoofdsrimpels ofwel  fronsrimpels ofwel kraaienpootjes (beide zijden) bedoeld.

Kosten Botox® , 1 locatie, per behandeling  € 200,- 
Kosten Botox® , 2 locaties, per behandeling  € 350,- 
Kosten Botox® , 3 locaties, per behandeling  € 450,- 
Hals, per behandeling  € 300,- 
Oksels tegen transpiratie, per behandeling  € 750,- 
Klein gebied (bijv. kin, mondhoek), per behandeling  € 100,- 

Meest gestelde vragen

Naar boven
 • Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

  Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

 • Moet ik stoppen met roken?

  U hoeft niet te stoppen met roken voor een rimpelbehandeling. Maar het is wel goed om u te realiseren dat roken uw huid snel laat verouderen.

 • Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

  Wanneer u medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren aangeven. Het gebruik van medicijnen is op zich geen contra-indicatie voor een inspuiting met Botox®.

 • Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

  U kunt na een rimpelbehandeling direct weer aan het werk. U kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens uw lunch ondergaan. De meeste mensen gaan de volgende dag weer werken.

 • Mag ik alcohol drinken?

  Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien.

 • Is de behandeling pijnlijk?

  Botox® injecties worden door sommige mensen als pijnlijk ervaren. Dit geldt overigens alleen voor de inspuiting zelf; kort daarna is de pijn verdwenen. Om het ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

 • Krijg ik littekens na de behandeling?

  Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met Botox.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.
Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten