Hals- en kaaklift - Velthuis Kliniek voor hals-kaaklift, correctie van halsspier, halsliposculptuur.

Hals- en kaaklift

De huid van uw hals is dun en kwetsbaar,  geen wonder dus dat de hals vaak sneller veroudert dan het gezicht. De huid gaat losser hangen en wanneer zich bovendien vet ophoopt ontstaat een zogenaamde 'kalkoenhals'.

 

Ook de kaaklijn is in de loop der jaren steeds meer onderhevig aan de zwaartekracht; hij kan daardoor slapper worden en vervagen.

Informatie over de hals- en kaaklift

Naar boven

Met een hals-kaaklift kan dit probleem opgelost worden. Deze lift maakt soms deel uit van een  complete facelift, maar kan ook afzonderlijk uitgevoerd worden. Eventueel kunnen we de hals-kaaklift combineren met een halsliposcultuur. De behandelend arts kan u precies vertellen welke ingreep bij u het meeste effect zal hebben.

Consult

Naar boven

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een hals-kaaklift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. 
Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)

Behandeling

Naar boven

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. 
De chirurg maakt een incisie achter het oor via de haarlijn naar het achterhoofd. De huid wordt losgemaakt van het onderliggende weefsel, overtollig vet wordt weggehaald en de verslapte spieren van de hals worden verstrakt. Vervolgens wordt de huid teruggelegd, strakgetrokken en weer gehecht. De ingreep duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Verdoving

Naar boven

Een hals-kaaklift kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Het te behandelen gebied wordt dan verdoofd door middel van kleine injecties met een verdovende vloeistof. Als u dat liever wilt kunt u de hals-kaaklift ook onder narcose ondergaan. Daarvoor worden dan extra kosten in rekening gebracht.
Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat de Velthuis Kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

Na de ingreep

Naar boven

Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage om uw hoofd aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. 
Bent u onder plaatselijke verdoving behandeld, dan mag u na de ingreep meteen weer naar huis. Wel is het verstandig een begeleider mee te nemen en in ieder geval niet zelf auto te rijden. 
Bent u onder narcose geweest, dan mag u de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

Naar boven

Na de ingreep draagt u een week een elastische bandage om het hoofd. Na een week komt u weer terug naar de kliniek en dan worden de hechtingen verwijderd. Eventuele onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. U kunt ze wel nog een tijdje onder de huid voelen zitten.

Uw hals en kaken zullen in het begin gezwollen en blauw zijn. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken geleidelijk weg in de loop van enkele weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

Resultaat

Naar boven

Wanneer de elastische bandage af mag, kunt u al goed zien wat het effect is. De hals-kaaklift is echter een chirurgische ingreep waar uw lichaam zich van moet herstellen. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer vier weken te beoordelen. 
Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's en complicaties

Naar boven

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Specifieke complicaties bij een hals-kaaklift zijn:
asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), vorming van hypertrofische litteken en blijvende gevoelloosheid in een deel van het gelaat. Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Kosten

Naar boven
Hals- kaaklift vanaf € 6.000,00

De kosten worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling. Ook de keuze voor narcose of sedatie kan de prijs beïnvloeden.

Meest gestelde vragen

Naar boven
 • Hoe lang blijft het resultaat van een ingreep?

  De verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld heeft u van een ingreep aan uw gezicht zo'n vijf tot vijftien jaar plezier. Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de ingreep.

 • Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

  Tijdens het eerste consult laat u de arts weten welke medicijnen u gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen u eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag u geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).

 • Is een narcose nodig?

  Nee, een hals- en kaaklift kan onder sedatie worden uitgevoerd. Hierbij gaat u niet onder narcose, echter krijgt u wel een klein beetje slaapmiddel waardoor u niets van de ingreep mee krijgt. Het voordeel hiervan is dat u niet de negatieve effecten van de narcose achteraf hebt en u weer snel helder en op de been bent.

 • Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

  De meeste mensen gaan na een ingreep aan hun gezicht na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste week niet toonbaar bent. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Bij een voorhoofdlift of facelift duurt het wat langer voor u weer aan het werk kunt, daarvoor staat twee weken. Na een ingreep onder narcose moet u de eerste dagen absolute rust nemen. Pas na een week mag u lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten, maar u mag daarbij niet bukken. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

 • Is het mogelijk in termijnen te betalen?

  Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.
Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten