Ooglidcorrectie - Velthuis kliniek, ooglidcorrectie met een natuurlijk resultaat

Bovenooglidcorrectie

Een vermoeid uiterlijk, een sombere blik, hangende oogleden: het zijn veelgehoorde klachten van mensen die een ooglidcorrectie overwegen.

 

Bij deze ingreep wordt een teveel aan huid en ander weefsel weggenomen, en ook kan de vorm van het oog verfraaid worden. Zo krijgt u de frisse oogopslag van vroeger terug. En omdat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later nauwelijks zichtbaar.

Bij Velthuis kliniek wordt u behandeld door ervaren specialisten in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Hilversum, Rotterdam of Velp. Onze specialisten behandelen ook verslapte onderoogleden door middel van een onderooglidcorrectie.

Uitgevoerd door ,
Toon voorbeelden van:
Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)

Informatie over een bovenooglidcorrectie

Naar boven

Een ooglidcorrectie vraagt veel deskundigheid van de arts. Die moet namelijk goed kunnen inschatten hoe uw ogen er na de ingreep uit zullen gaan zien. Voor een ooglidcorrectie bent u bij Velthuis kliniek aan het juiste adres: de Consumentenbond heeft onze kliniek 4x als beste getest op het gebied van ooglidcorrecties.

Het eerste consultgesprek

Naar boven

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke kosten van de ooglidcorrectie (deze regeling geldt niet wanneer het een consult in een verzekerd traject betreft).

Informatie over de behandeling

Naar boven

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. De chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens wordt een verdovende vloeistof met adrenaline ingespoten. De adrenaline zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt. Dan snijdt de chirurg het reepje huid weg en indien nodig een stukje van de oogkringspier. Ook een teveel aan vet wordt verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. Een ijsbril zorgt voor verkoeling.

Verdoving

Naar boven

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Van de ingreep zelf voelt u dus niets. Veel mensen vinden de injecties met verdovingsvloeistof echter wel vervelend. Als u wilt kan een ooglidcorrectie ook onder narcose worden uitgevoerd.

Na de ingreep

Naar boven

Na de ingreep kunt u meteen naar huis. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk.

Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

Naar boven

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat een paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Net als bij elke andere cosmetisch chirurgische ingreep heeft het behandelde gebied tijd nodig om te herstellen. 

Tijdens het consult krijgt u advies over de ooglidcorrectie nabehandeling en het koelen, dit moet u regelmatig doen; zo worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder. U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer een week niet representatief bent. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Alleen bij een dunne huid blijft die langer zichtbaar, soms tot zes maanden.

nabehandeling ooglidcorrectie 

Hersteltraject van vrouw, 40 jaar, goede huidconditie:

Dagen 

Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)

Resultaat van een ooglidcorrectie

Naar boven

Een ooglidcorrectie maakt vaak een groot verschil: dankzij een ingreep die hooguit twee uur duurt ziet u er jaren jonger uit. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al goed te beoordelen. Toch duurt het nog een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's en complicaties

Naar boven

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen.

Kosten ooglidcorrectie

Naar boven

De kosten van een bovenooglidcorrectie (beide ogen) bij Velthuis kliniek kost € 1.250,00

Bekijk hier de prijzen van een onderooglidcorrectie.

Meest gestelde vragen

Naar boven
 • Hoe lang blijft het resultaat van een ingreep?

  Dat verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld heeft u van een ingreep aan uw gezicht zo'n vijf tot vijftien jaar plezier. Bij een facelift is dat iets langer, gemiddeld zo'n tien tot vijftien jaar. Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de ingreep. Alleen de neuscorrectie heeft geen "beperkte houdbaarheid" de verbetering is blijvend!

 • Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

  De meeste mensen gaan na een ingreep aan hun gezicht na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste week niet toonbaar bent. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Bij een voorhoofdlift of facelift duurt het wat langer voor u weer aan het werk kunt, daarvoor staat twee weken. Na een ingreep onder narcose moet u de eerste dagen absolute rust nemen. Pas na een week mag u lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten, maar u mag daarbij niet bukken. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

 • Wordt een ooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

  In het basispakket wordt een ooglidcorrectie zelden vergoed en alleen wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of bij de geboorte aanwezige chronische aandoening. In het aanvullende pakket is soms wel een ooglidcorrectie vergoeding opgenomen voor. De criteria voor vergoeding van een ooglidcorrectie zijn echter erg aangescherpt; klachten van moeheid en een zwaar gevoel zijn niet voldoende meer voor om voor een ooglidcorrectie vergoeding op basis van een medische indicatie in aanmerking te komen. Elke verzekeraar heeft eigen criteria voor hoever de huid op of over de wimpers moeten vallen. Daarnaast kunnen er nog aanvullende criteria per zorgverzekeraar zijn bepaald. Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. De aanvraag van een machtiging is verplicht. Deze zullen wij voor u aanvragen indien de plastisch chirurg vergoeding mogelijk acht. Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft bij zorgverzekeraar CZ, ONVZ, PNO en VvAA u een bovenooglidcorrectie wilt ondergaan, kunt u, met de verwijsbrief van uw huisarts, via het Informatiecentrum direct een afspraak maken voor een standaard consult waarin de plastisch chirurg zelf meteen beoordeelt of uw ooglidcorrectie vergoed wordt. U weet dan meteen waar u aan toe bent, wel zo gemakkelijk.

 • Wanneer mag ik weer sporten?

  Na een behandeling onder plaatselijke verdoving mag u na een week weer sporten. De wond heeft dan voldoende tijd om te genezen. Contactsporten of andere sporten waarbij de huid makkelijk beschadigt kunt u beter een maand niet doen. Voor de ingrepen onder narcose geldt dat het goed is om vrij snel na de ingreep weer in beweging te komen. Wandelen bijvoorbeeld is prima! Wanneer u te weinig beweegt vergroot namelijk de kans op trombose. Na twee weken mag u weer wat actiever gaan sporten.

 • Mag ik alcohol drinken?

  In de dagen voor en na de ingreep mag u geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u wel weer (met mate) alcohol drinken, maar alleen als u geen pijnstillers of andere medicijnen gebruikt.

 • Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

  Ja dat mag. Zodra u uw lenzen kunt verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken, mag u weer lenzen dragen

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.
Of bel direct 088 - 7785201
Lokaal tarief, 7.30 - 20.00u (vr - 17.00u)
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten