Acne behandelingen, voor effectief behandelen van acne - Velthuis kliniek

Acne behandeling

Voor de behandeling van actieve acne heeft Velthuis kliniek verschillende mogelijkheden. Voor we gaan behandelen doen we een uitgebreide huidanalyse. Daarmee bepalen we eerst uw huidtype en de mate waarin de acne actief is.

Vervolgens bekijken we welke acne behandeling (of welke combinaties daarvan) het beste resultaat zullen geven. Bij Velthuis kliniek wordt u behandeld door ervaren specialisten in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Hilversum, Rotterdam of Velp.

Meer informatie over Acne

Acne is een veel voorkomend probleem: 85-100% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Aan de basis van het ontstaan van puistjes of acne ligt een overmatige talgproductie.

Wanneer het talg niet gelijkmatig kan afvloeien ontstaat, er mede onder invloed van opstapeling van oude huidcellen, een verstopte porie. De bacterie propionibacterium acnes zorgt voor een ontsteking in die verstopte porie en dit resulteert uiteindelijk in het ontstaan van een puistje.


Voor de behandeling van actieve acne heeft Velthuis kliniek verschillende mogelijkheden. Voor we gaan behandelen doet de huidtherapeut en uitgebreide huidanalyse.

Vervolgens bekijken we welke behandeling (of welke combinaties daarvan) het beste resultaat zullen geven.
Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute, in overleg met de arts/dermatoloog, of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling eventueel in combinatie met bepaalde medicijnen.

Voor de huid met (lichte) acne is een goede huidverzorging erg belangrijk. Verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen acne verergeren en in sommige gevallen zelfs veroorzaken. Goede huidverzorgingsproducten bevatten geen parfum, geen alcohol en geen irriterende bestanddelen.

Voor de vette huid is het verder van belang dat huidverzorgingsproducten de talgkliertjes niet verstoppen. Merkwaardig genoeg is het ondanks de vele producten op de markt niet gemakkelijk om goede producten te vinden. Uw huidtherapeut kan u hierin een goed advies geven.

De huidtherapeut zal, naar aanleiding van de huidanalyse en eventueel in overleg met de arts/dermatoloog, een geschikte behandeling adviseren.

Velthuis kliniek beschikt over medicijnen, peelings, en de Elite MPX om acne te behandelen.

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Na een aantal dagen zal de actieve acne zichtbaar minder worden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen.

Velthuis kliniek doet veel onderzoek naar de kwaliteit van de behandelingen.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Behandeling

De huidtherapeut zal, naar aanleiding van de huidanalyse en eventueel in overleg met de arts/dermatoloog, een geschikte behandeling adviseren. Velthuis kliniek beschikt over medicijnen, peelings, en de Elite MPX om acne te behandelen.

Behandeling Prijs
Divers Afhankelijk van de behandeling

Meest gestelde vragen

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen volledig of gedeeltelijk wanneer ze worden uitgevoerd door een erkend huidtherapeut of dermatoloog. U heeft hiervoor in veel gevallen wel een aanvullende verzekering nodig. Soms moet er vooraf toestemming worden gevraagd aan de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De huidtherapeut kan u hierbij helpen.Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Ik kan voor een acnebehandeling toch ook gewoon naar de schoonheidsspecialist?

De schoonheidsspecialist heeft slechts een beperkt aantal mogelijkheden om acne te behandelen. Ze kan de huid reinigen en licht peelen om verstopping van de talgklieren te voorkomen, maar dat blijkt niet altijd voldoende te zijn om acne tegen te gaan. Voor het voorschrijven van medicijnen, behandeling met geavanceerde lasers, photodynamische therapie, het inspuiten van fillers of het operatief verwijderen van littekens kunt u in ieder geval níet bij de schoonheidsspecialist terecht. Velthuis Kliniek beschikt wel over het complete behandelaanbod. Sommigen behandelingen worden door een arts of dermatoloog uitgevoerd, andere door een huidtherapeut die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Zo kunnen we voor de meeste vormen van acne en voor elk stadium de juiste combinatie van behandelingen kiezen.

Wie schrijft de acnemiddelen voor?

Dat wordt gedaan door de huidtherapeut, onder supervisie van de aanwezige arts.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

Acnebehandelingen kunnen niet alleen bij volwassenen, maar ook bij tieners uitgevoerd worden. Juist in de puberteit is acne vaak op zijn hevigst en dat kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Door op tijd en met de juiste middelen te behandelen, kan acne aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Groot voordeel daarbij is, dat er dus ook minder acnelittekens zullen ontstaan. Bij Velthuis kliniek behandelen we vanaf 14 jaar. Voor de behandeling van tieners is toestemming van (een van) de ouders nodig.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Tijdens het eerste consult laat u de arts weten welke medicijnen u gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen u eventueel moet stoppen.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVelthuis Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwaliteit en Veiligheid de hoogste prioriteit

Om u de allerbeste zorg te kunnen bieden, is het voltallige team van medewerkers van Velthuis kliniek iedere dag bezig met het verbeteren van de zorgkwaliteit: van consult tot behandeling en van nazorg tot eindcontrole. Onze kwaliteitskeurmerken zijn voor u een garantie dat wij aan alle hoge eisen voldoen.

De beste specialisten

Onze artsen zijn echte specialisten op hun terrein en houden hun kennis up-to-date door permanente bijscholing en training. Zo dragen zij voortdurend bij aan het hoge kwaliteitsniveau van Velthuis kliniek.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten